Rybí olej VitaHarmony®

Úvod Omega-3 mastné kyseliny, zejména kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA), jsou esenciální tuky, které mají řadu pozitivních účinků na lidské zdraví. Nejbohatšími zdroji EPA a DHA jsou některé druhy ryb a mořských plodů. Tato kapitola se zaměřuje na to, které ryby a mořské plody jsou nejlepším zdrojem těchto prospěšných mastných kyselin, a jak je zařadit do stravy nebo je získat prostřednictvím doplňků stravy. Nejbohatší přírodní zdroje DHA a EPA Tučné ryby 1. Losos (Salmo salar) • Obsah Omega-3: Losos je jedním z nejbohatších zdrojů EPA a DHA. Obsahuje přibližně 1,8–2,5 gramu Omega-3 na 100 gramů 1. • Způsoby přípravy: Může být konzumován pečený, grilovaný, uzený nebo syrový jako součást sushi. 2. Makrela (Scomber scombrus) • Obsah Omega-3: Makrela obsahuje kolem 1,5–2,6 gramu Omega-3 na 100 gramů 2. • Výživové výhody: Kromě Omega-3 je bohatá na vitamín D a selen. 3. Sardinky (Sardina pilchardus) • Obsah Omega-3: Sardinky mají přibližně 1,4–1,5 gramu Omega-3 na 100 gramů 3. • Výhodná volba: Jsou často dostupné konzervované, což je činí snadno přístupným zdrojem. Nejbohatší zdroje Kapitola: Nejlepší ryby a mořské plody? 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 32

RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=