3. Krabi (Brachyura) • Obsah Omega-3: Krabi obsahují přibližně 0,3 gramu Omega-3 na 100 gramů 8. • Výživová hodnota: Jsou dobrým zdrojem selenu a vitamínu B12. 4. Chobotnice (Cephalopoda) • Obsah Omega-3: Chobotnice mají kolem 0,5 gramu Omega-3 na 100 gramů 9. • Příprava: Často se konzumují grilované nebo jako součást mořských salátů. Sladkovodní ryby 1. Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) • Obsah Omega-3: Pstruh obsahuje přibližně 0,6–1,0 gramu Omega-3 na 100 gramů 10. • Výhody: Je snadno dostupný a má jemnou chuť. 2. Sumec (Siluriformes) • Obsah Omega-3: Sumec má kolem 0,2 gramu Omega-3 na 100 gramů 11. • Poznámka: Obsah Omega-3 je nižší než u mořských tučných ryb, ale stále představuje zdravou volbu. Kapitola: Nejlepší ryby a mořské plody? 800 182 572 7:30-16:30 (Pá: do14:00) Vyhlídka 39, 63800 Brno, Česká republika Tel: +420 545 222 863 Fax: +420 545 222 011 www.vitaminy-mineraly.cz Strana 34
RkJQdWJsaXNoZXIy Nzg5MDg=